Хиляди се издирват под руините в пострадалите от градове след двете

...
Хиляди се издирват под руините в пострадалите от градове след двете
Коментари Харесай

Български пожарникар в Турция: 14-етажни сгради са срутени до ниво 0

Хиляди се търсят под руините в потърпевшите от градове след двете трусове в Турция. Български пожарникари са в Адана и оказват помощ на локалните управляващи. Един от тях е Сотир Лазаров, пожарникар от ГДПБЗН.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 143
„ Пътуваме към следващото място, на което ще работим. Вози ни полицейски рейс. Адресите ги получава водачът и той ни води там, където би трябвало да работим “, изясни Лазаров.

Българските екипи получават адресите, на които да се отзоват, от управляващите в Турция.

„ 14-етажни здания са срутени до равнище 0. Първата ни работа е да проверим за признаци на живот. Има техника и уреди. Уред улавя трептения, има и камера. За страдание досега не сме разкрили живи, попадаме единствено на тела “, добави пожарникарят.

„ Виждате срутената постройка, само че до нея има друга, която е цялата напукана и може да се срути всеки миг. Тук няма несъмнено място. Затова сме пристигнали, с цел да дадем максимума от себе си “, акцентира Сотир Лазаров.

Сотир Лазаров работи в системата на пожарната сигурност от 19 години. Не е виждал злополучие с сходен мащаб. Готов е да остане в югоизточната ни съседка, докато има потребност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР